« De kracht van intuïtief masseren!»

Gepubliceerd op 09-12-2019

Geraakt door aanraking!

Wauw, gisteren ontving ik het verslag van een cursiste voor haar eindmassage. De cursisten geven thuis een massage waarover ze een verslag maken en dat naar mij sturen als voorbereiding op hun eindmassage.

Dit keer was ik echt diep geraakt door het verslag, met tranen in mijn ogen heb ik het gelezen. Dit wil ik jullie niet onthouden, dit is in mijn ogen waar intuïtief masseren over gaat:

Een klant van mij vertelde over haar 83 jarige moeder, die het zo bijzonder en fijn vond voor haar dochter dat ze te masseren ging, maar dat ze wel een klein beetje “jaloers” was omdat zij dat ook heel graag zou willen. Ze kan geen trap meer lopen en ziet nog maar heel weinig en vond het heel jammer dat ze daardoor niet naar mij toe kan komen. Waarop ik zei, graag eens naar haar toe te gaan…zo gezegd, zo gedaan.

 

Daar aangekomen zijn eerst haar dochter en hulp er nog bij en we babbelen luchtig met elkaar…eerst even aftasten en op haar gemak. Ondertussen begin ik alles vast te installeren, tafel, kaarsjes, olie (“schot in de roos” : ) thuis besloot ik dat ik o.a rozenolie toe moest voegen, dit blijkt haar lievelings geur) en nadat dochter geholpen heeft om mevrouw op tafel te krijgen,  vertrekken beide dames.

 

Dan gaan we qua gesprek wat meer de diepte in om te kijken waar verder de behoefte ligt en wat nodig is. Ze begint over haar lichamelijke ongemakken, maar we komen al snel tot het punt dat ze verteld veel met haar herinneringen, gemis en verdriet bezig te zijn.Met al deze informatie en het afstemmen start ik de massage. Ik wil werken vanuit basischakra , haar basis en start waarover zij me vertelde, en vooral met zachtheid en lange strijkingen naar zonnevlecht te gaan, daar extra aandacht i.v.m het verdriet, de dingen die ze bij zich houdt , niet uit om haar kinderen niet te belasten.

 

Haar huid is zacht en soepel en laat de olie makkelijk toe. Er zit spanning rond schouders en nek, daar heeft ze ook veel last van , dus ook daar extra aandacht , en alles met lange strijkingen… ik wil haar graag haar lichaam laten voelen , als geheel en liefdevol  (ook omdat ze lange ziekenhuisopname gehad heeft  waar vooral je kwaal de aandacht krijgt ,veel mensen aan je lijf)

Van rug ,armen , nek en hoofd zak ik af naar billen en benen..ze ontspant steeds meer en lijkt ver weg in zichzelf , niet in slaap. Ik maak lange strijkingen met handen en onderarmen van voeten naar heupen en masseer daarna nog kort haar voeten.

 We werken alleen aan de achterkant van het lichaam , omdat draaien op de tafel voor mevrouw lichamelijk niet goed haalbaar is ; dit zou zo een onderneming worden dat de hele ontspanning teniet gedaan word.

 Ik sluit af met pulsing bij de rug, dat alles nog even door mag en kan stromen. Ze is volledig ontspannen en ik laat haar een paar minuten met rust.

 Als we in gesprek gaan begint ze te huilen. Ze zegt ; hoe kan dat nou ? Ik huil om mijn overleden man en ben zo blij dat dat nu kan , ik hou het altijd voor mezelf. We praten er even over. Ze zegt ; terwijl mijn ene been gemasseerd werd , wachtte de ander vol ongeduld tot ie aan de beurt was. Het heeft haar goed gedaan en is er blij mee en zegt het gevoel te hebben dat ze danst en vraagt dan of ik alsjeblieft nog bij haar terug wil komen ,ondanks het gesjouw, voor een massage. We maken een afspraak voor over 6 weken.

 

473-hart-01566560029-2-1575897086.png