Ontstaan van Sabaaydi

judithenfred.jpg

Judith en Fred Guitjens

Sabaaydi Opleidingen is opgericht door Judith en Fred Guitjens. Twee bijzondere mensen wonend in Heeze en ouders van zes kinderen. Beiden hun gevoel gevolgd en vanuit passie Sabaaydi laten groeien tot een bloeiende organisatie.

Judith ontwikkelde een aantal jaren geleden de Sabaaydi massage. Judith vond dat mensen elkaar te weinig aanraken. Ze liet zichzelf altijd masseren als ze in Thailand was en daarbij maakten ze gebruik van diverse kruiden. De broer van Judith, die in Thailand woont, had veel last van jicht en bleek veel verlichting te hebben door behandelingen met de kruiden. Ook Judith bleek veel baat te hebben bij de behandelingen. En dat fascineerde haar.

De inspiratie voor Sabaaydi
Ze nam wat kruidenstempels mee naar Nederland en is ging daarmee aan de slag . Ze merkte wel dat de massage op de westerse mens afgestemd moest worden. In overleg met een dokter in Thailand die zelf altijd werkt met kruiden, stelden ze een recept samen met geneeskrachtige kruiden afgestemd op de westerse mens. De Sabaaydi kruidenstempels zijn samengesteld volgens het oude recept van de ‘Wat Pho’-tempel en wordt gebruikt door de Thaise monniken. Deze stempelmassage werd door Judith verder uitgebreid en aangepast en zo kwam ze tot de Sabaaydi massage.

Vervolgens is ze eerst gestart met het geven van de kruidenstempelmassage in haar eigen praktijk. Door Judiths enthousiasme gaf ze zoveel massages dat het haar te veel werd. Ze stopte haar praktijk met in het achterhoofd dat ze ooit deze bijzondere massage over zou dragen aan anderen, zodat meer mensen hiervan konden genieten. Haar droom kwam uit en samen met haar man Fred richtte ze Sabaaydi Opleidingen op. Judith was heel dankbaar dat ze dit prachtige werk door konden geven. Ze vond het fijn om te zien hoe mensen groeiden tijdens de opleidingen. Judith gaf met volle overgave en passie de opleidingen. Fred, haar man, besloot in die periode om ook voor zichzelf te beginnen, na een moeilijke periode, waarbij hij overspannen raakte en tot bewustwording kwam. Hij liet zijn zekerheden los en ging de dingen doen die hij graag wilde doen. Het was voor hem een gigantische stap, maar hij had de juiste keuze gemaakt. Fred besloot Judith te helpen om de Sabaaydi Massage in de markt te zetten. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een bloeiende, professionele organisatie.

Nieuwe wegen
Na 10 jaar vol overgave Sabaaydi tot een groot succes te hebben gemaakt, vonden Judith en Fred het een goed moment om de verantwoordelijkheden over te dragen aan Silvia. Om hun ‘kindje’ los te gaan laten. De beslissing was natuurlijk niet makkelijk, maar het voelt goed voor hen; Sabaaydi blijft in goede handen.

Ik ben ontzettend blij en trots dat ik Sabaaydi mag overnemen en voortzetten. Prachtige massages die door Judith ontwikkeld zijn, die helemaal aansluiten bij mijn visie op aanraken en masseren: vanuit liefde, respect en intuïtie.