Anne Lutjeboer

Soms valt iets niet onder woorden te brengen. Maar het is er wel. Je voelt het in je lijf. Het is niet tastbaar maar het beïnvloedt wel je staat van zijn. Daar waar de taal stopt en je lijf gaat praten, daar zit de sleutel naar onze vrijheid. Als we maar luisteren...

Ik voel me blij en dankbaar dat ik samen met Silvia deze cursus mag gaan geven. Zo fijn dat ik dát waar ik zo gelukkig van word mag gaan delen met anderen!

Mijn naam is Anne Lutjeboer en masseren is mijn passie. Aan huis heb ik dan ook mijn eigen praktijk waar ik met veel liefde masseer. 

In het jaar 2003 ben ik volledig vastgelopen in mezelf. Ik had geen idee wat er precies gebeurde en waarom dit gebeurde, maar het was alsof ik nooit had gevoeld dat ik een eigen persoon ben, met een eigen mening die ook eigen keuzes mag maken. Het was een heftige periode met veel angst, verwarring en verdriet. Maar hoe verloren ik me ook vaak gevoeld heb, ik ontdekte dat er achter dat hoopje ellende een nieuwe Anne verscholen zat die misschien wel eens gezien en gehoord zou willen worden...niet door anderen, maar juist door zichzelf. En áls ik naar haar zou gaan luisteren, wat een vrijheid zou me dat dan geven! Na vele gesprekken met verschillende therapeuten voelde ik dat ik alles met mijn hoofd wel begreep, maar dat ik in mijn lijf iets anders voelde. Ik ben andere hulp gaan zoeken waarbij werd gewerkt met mijn eigen lichaam. Langzaam ging ik leren voelen en kwam ik in verbinding met mijn lijf. Wat er gebeurde was zo magisch! Ik leerde hoe wijs mijn lichaam is en dat mijn lichaam nooit liegt. Er ging een wereld voor me open! Wat ongelofelijk gaaf hoeveel er te leren valt van de signalen vanuit je eigen lichaam. Elke dag voelt nu als een cadeautje omdat ik in verbinding sta met mezelf. Ik hoef dus niet meer bang te zijn voor wat komen gaat, want ik kan mezelf dragen. Wat is dat toch fijn.

Toen ik in 2015 klaar was met mijn eerste massage opleiding, voelde het voor mij nog niet kloppend. Al kende ik het hele lichaam en wist ik alle grepen toe te passen, ik miste het belangrijkste... Het masseren vanuit de liefdevolle verbinding met mezelf en met de massee. Het masseren vanuit mijn hart. 

Wat was ik dan ook blij dat ik Silvia ontmoette. Zij heeft mij uiteindelijk echt leren masseren, intuïtief, van hart tot hart. Prachtig! De verdieping in mezelf die de 'Intuïtieve massage'-opleiding, 'The deep dive' en vele andere mooie bewustwordings weekenden en opleidingen met zich meebrachten waren zó mooi maar ook zó nodig om te kunnen masseren zoals ik dat nu doe. 

Naast het masseren werk ik ook als ademcoach. Het is zo mooi hoeveel de adem kan vertellen over iemand. De opleiding tot ademcoach heeft me ook ontzettend veel gebracht en ik heb al vele mooie ademsessies mogen begeleiden waarbij ik steeds weer onder de indruk ben van de kracht van de adem.

Massage en adem combineren... Silvia en ik geloofden allebei dat dit wel iets heel moois zou kunnen brengen. En ik zou hier nu niet schrijven als dit niet zo was. Een prachtige cursus is er geboren! Een tweedaagse cursus die we met heel veel plezier en enthousiasme aan jullie gaan aanbieden. Ik kan niet wachten om al dit moois met jullie te mogen delen!

Ik heb heel veel zin om als docent te gaan starten bij Sabaaydi! Ik kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten bij deze kersverse cursus: 'Massage en adem'.

Heel graag tot dan!

Liefs Anne